knytis of kallas
Door: Anita
Blijf op de hoogte en volg Anita
03 Augustus 2009 | Zweden, Stockholm
In allebei de gevallen zie je op de uitnodiging dat het om een feest gaat en kan je lezen waar, wanneer en op welke tijd je verwacht wordt, maar het is toch echt wel handig om te weten wat nu een kallas en wat nu een knytis is!
Bij een kallas hoef je alleen maar even te bellen als je komt, als je niet komt, hoef je niets te doen..
Maar bij een knytis moet je naast het even bellen als je komt, ook je eigen eten en drinken meebrengen, anders zit je echt de hele avond op een droogje.
Afgelopen zaterdag hadden wij dus zo'n knytis.
We waren uitgenodigd door een boer even verderop en zaten dus om 19.00uur aan lange tafels tussen 100 andere Zweden met de meegebrachte picknickmanden vol eten en drinken...
Was super gezellig, in de machinehal waar het feest gehouden werd, waren de landbouwmachines naar buiten gereden en was een heus dansvloertje aangelegd en speelde een orkestje de hele avond "bouga" muziek,een Zweedse variant op de foxtrot.
Om 23.00uur kwamen de thermoskannen met koffie op tafel en had het orkestje even pauze
Het toilet was buiten; een hok met 2 gaten in een plank, 2 personen tegelijkertijd, wel even wennen,......
We hebben ons super geamuseerd en kijken uit naar de volgende knytis of kallas!
Komende zaterdag! Maar dat zal een kallas zijn en gaan we genieten van het Zweedse eten en drinken.....hmmmm
06 Augustus 2009 - 05:33
Ad:
Gezellig,
En wat voor eten hadden jullie meegebracht? Hollandse stamppot met Unox rookworst en een lekkere zelf gemaakte appeltaart?
Lange tafels aan elkaar doet mij denken aan veel bier, wat drinken ze daar in Zweden vooral? -
30 Maart 2010 - 19:47
Marco:
Hey!
Groet oet Remunj van Marco! Hoe gaat het nu met jullie? Mail me eens. Ik kan jullie mailadres niet meer vinden.
Tak!
Marco -
08 Mei 2010 - 20:50
Josette.:
Hee Anita.
Lang niets meer van je gehoord.
Maar geen nieuws is goed nieuws toch?
Hoop dat jullie de draai gevonden hebben en dat de zaak ook goed begint te lopen.
M'n computer is maanden bij de computerdokter geweest.
Maar er zit weer leven in.
Ben alleen alle e-mailadressen kwijt.
Heb jij de mijne nog?
Liefs, Josette, Boy en Len.